Nu om dage er det sammen med ingredienser det, der skal til for at brygge øl. Det gælder selvfølgelig for bryggerierne, men det gælder også for sådan en som mig, som har indrettet et lille bryggeri i kælderen. Som en hobby. Den slags skulle efter sigende være så sundt, og jeg synes, det lød både sjovt, spændende og udfordrende. En tanke, der begyndte at vokse i mit hoved, efter jeg var kommet ind på en blog, der handlede om at brygge sit eget. Det er nogle gange, nogle sjove hjemmesider, man havner på. Men denne blev siddende, og den blev bogmærket.
Jeg besluttede mig hurtigt
Det var alt fra gode råd til nybegyndere til dem, der snakkede om, hvordan de blandede forskellige typer af humle, malt og gær til unikke drikke. Som jeg så det, var det muligheden for at udvikle sig og ende med at kunne brygge noget, der var helt unikt og særligt. Så jeg ville i gang med bryg selv øl, og jeg skulle have et apparat til formålet og de rette ingredienser.
Heldigvis var bloggen også behjælpelig med links til den hjemmeside, hvor alt det kunne skaffes. Jeg var do lidt nervøs for blandingsforhold og i den dur, nu jeg ikke havde prøvet det før. Men selv det var der råd for på denne hjemmeside. Med det, de kalder en all-grain pakke, kunne jeg få det hele samlet og i den mængde, der passede til apparatet.
Jeg bestilte det, der skulle til, og mit valg faldt på en pilsner. Noget genkendeligt for mig og de fleste andre, så det ville vise, om vingerne kunne bære. Jeg fulgte slavisk guiden, og på nærmest magisk vis forvandlede det hele sig til øl. Det er lang tid siden, jeg sidst har været så stolt af mig selv. Men det var jeg, da jeg smagte mit eget bryg første gang.
Published by